top of page

Plesni vikend sa Petrom i Paulom Jeričević

Updated: Jul 20, 2021


Od 16. do 18. srpnja Split su posjetile sestre Petra i Paula Jeričević. Za sve ljubitelje latinsko američkih plesova održale su radionice sambe, cha cha cha, rumbe, paso doble-a i jive-a. Odaziv na radionice bio je odličan.


"Cijela zamisao je krenula od plesnih radionica u Dubrovniku u svibnju. Ideju ljetne turneje pokrenule smo tako da posjetimo sve gradove na moru koji su na putu do Korčule, gdje inače ljetujemo. U sklopu ovog projekta, Split je bio treći grad u kojemu smo održale radionice. Čini mi se da ćemo se u povratku do Zagreba zaustaviti u gradovima koji vode do Zagreba. Nismo znali da postoji tako veliki interes za radionicama i za latinsko-američkim plesovima. Na radionicama u Splitu bilo je preko 100 prijava.", priča nam Petra Jeričević.


Plesačice različitih plesnih stilova, početne i napredne, došle su unaprijediti svoje plesno znanje. Energija na svim satovima bila je na vrhuncu. Puno truda, rada i plesa dovelo je do odlično otplesanih koreografija uz puno zabave.

Prvi dan, petak, je obilježila rumba, senzualan ples koji je nerijetko nazvan plesom ljubavi.


U subotu su uslijedile koreografije paso doble-a, plesa koji prikazuje koridu u kojoj se plesač i plesačica zajedno gibaju oko zamišljenog bika, i energične razigrane sambe.


Nedjelju su obilježili cha cha cha, brz i živahan ples, te energetski zahtjevan jive.


"Jako nam je drago da su na radionicama bili predstavnici svih klubova i da se možemo međusobno podupirati. Nadam se da će cure nastaviti plesati i iskoristiti programe koji im se nude pogotovo u Lambadi Split, koja od jeseni pokreće Ladies latin grupu, tako da se zagriju dobro za sljedeće radionice." - kaže nam Petra Jeričević.


Druženje i ples s Petrom i Paulom uveselili su sve prisutne plesače. Radujemo se ponovnom dolasku i novim raznolikim koreografijama u rujnu.


U međuvremenu, upisi u Ladies latin Split su u tijeku, a više o samom programu i načinu rada možete pročitati u nastavku - LADIES LATIN.






Comments


bottom of page