top of page

Mallorca Dance Festival - World latin solo championship



Svjetsko prvenstvo u solo kategoriji - Pk Lambada


11. i 12.11.2023. plesačice Plesnog kluba Lambada imale su čast predstavljati Republiku Hrvatsku na prvom Svjetskom prvenstvu u latinsko – američkim plesovima u kategoriji Latin Solo Female , koje se održavalo na otoku Mallorca, u Španjolskoj.


Ponosni smo što su svojim izvrsnim izvedbama imale priliku biti dio ovog povijesnog plesnog trenutka. Prvenstvo je organizirano od strane World Dance Sport Federation koja je započela s novim plesnim disciplinama. Na prvom svjetskom prvenstvu sudjelovalo je 179 natjecateljica iz 26 zemalja.


Nakon dugog putovanja i presjedanja zajedno sa svojim trenerima stigle su na predivni i topli otok Mallorca. Sve pripreme, naporni treninzi i dugo putovanje se isplatilo jer su naše sportašice ostvarile izvrsne rezultate.


Odličan rezultat postigla je Iva Dajak koja se u četvrtfinalu prvenstva u starosnoj kategoriji Odrasli plasirala na 19. mjesto u vrlo velikoj konkurenciji.

„Jednom riječju najbolje natjecanje u dosadašnjoj plesnoj karijeri. Sve je bilo predivno od organizacije, do velike dvorane te naravno mjesta u kojem se održalo samo Svjetsko prvenstvo. Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam dobila takvu priliku. Biti 19. u svijetu i dijeliti podij s jako talentiranim curama mi mnogo znači. Ovo, malo naporno, ali i najljepše putovanje na Svjetsko natjecanje ću pamtiti cijeli život.“, kaže Iva Dajak.


Uz Ivu, Hrvatsku su još predstavljale i osvojile zavidne rezultate:

Lucija Jurašek, 52. mjesto

Korina Pogorilić, 53 mjesto

Lea Palada, 57. mjesto

Anđela Granić, 59. mjesto

Ivana Vučemilo, 63. mjesto

Lucija Čurčić , 78. mjesto


„ Ovaj vikend sam imala priliku sudjelovati na prvom Svjestkom prvenstvu ikad organiziranom za solo cure i osjećam veliku čast i zahvalnost. Zadovoljna sam i ponosna što sam došla do ovoga i što mi je sve omogućeno od strane kluba i obitelji. Dugo putovanje se isplatilo jer smo doživjeli natjecanje na visokoj svjetskoj razini i međusobno se družili i stvorili uspomene za zauvijek. Zahvalna sam na prilici i vjerujem da će mi ovo iskustvo pomoći u daljnim natjecanjima .“, kaže Anđela Granić, natjecateljica u starosnoj kategoriji Starija Mladež.


„Počašćena sam što sam imala priliku sudjelovati na takvom velikom događanju, posebno zato što sam imala priliku biti na plesnom podiju sa većim brojem dobrih plesačica. Posebno zahvaljujem svojim trenerima što su nam omogućili ovakvu priliku. Jedno nezaboravno iskustvo!“. Kaže Lea Palada, natjecateljica u starosnoj kategoriji Starija mladež.


Kako izgleda kad se veliki trud i odricanja isplate ispirčala nam je natjecateljica Lucija Jurašek:

„Jako sam zahvalna i sretna što sam u tako malom periodu treniranja u sportskom klubu te odlaženja na treninge u drugi grad 3 puta mjesečno imala priliku sudjelovati na tako velikom natjecanju. Živjeti na otoku i baviti se ovakvim sportom izaziva velika odricanja. Od sveukupno 5 sati putovanja za sat vremena treninga, puno školskih izostanaka, velikih troškova, učenja na trajektu do treniranja na Visu u dvorani bez ogledala trenera i uvjeta za ples. Međutim kada nešto voliš i znaš da ti je to životni poziv ništa nije problem. Na natjecanju mi je bilo super. Odlična atmosfera i dobra organizacija natjecanja. Bila mi je čast plesati protiv toliko plesačica iz različitih zemalja. Jako sam sretna što sam imala priliku sudjelovati na Svjetskom prvenstvu te posjetiti Mallorcu. Ovo natjecanje ću vječno pamtiti.“


Čestitamo još jednom našim sportašicama na ostvarenim rezultatima!

Jako smo ponosni i vjerujemo da će ih ovaj povijesni trenutak i stečeno iskustvo dodatno motivirati za daljnji rad i razvoj!


Nakon predivnih ostvarenih rezultata i uspomena pripremamo se za natjecanje u Makedoniji!




Comentários


bottom of page